Vandrarhem i Gamla Stan

Att semestra och bo i Gamla Stan i Stockholm innebär både att man bor nära stadens centrum och samtidigt får uppleva historiska vingslag. Här bjuds det på mysiga och charmiga vandrarhem som verkligen sticker ut ur mängden.

Old Town Lodge är ett av dessa som ligger i ett hus som byggdes på 1500-talet. En del rum har fönster ut mot gamla stan vilket är en stark rekommendation att boka. Det är ett nöje att se pulsen på dagen och det charmiga bruset när kvällen närmar sig. Genom dess läge och charm blir känslan delvis som att bo på hotell. Men priset skiljer sig positivit mot hotellupplevelsen.

Ett annat vandrarhem i Gamla Stan är 2Kronor Hostel Old Town. Namnet syftar däremot inte på att det är extremt billigt även om priserna ligger en bra bit under hotellnivå. Här får man definitivt närhet till allt då det ligger nära både slussen och citykärnan. Även detta är beläget i en gammal byggnad (1600-tal).

Mer hotelliknande former hittas på STF Best Hostel Skeppsbron. Även om det är ett vandrarhem så är likheterna mycket stora med budgethotell. Däremot delar man kök och badrum med andra gäster. Det ligger i utkanten av Gamla Stan vilket gör att man även i detta fall har närheten till city, shopping och allmänna kommunikationsmedel.

Om mysighetsfaktorn ska höjas kan Castanea Old Town Hostel väljas. Vandrarhemmet, som ligger en bit in Stockholm gamla stad, har fått sitt namn efter att det ligger vid ett kastanjträd. Vackert, mysigt, fridfullt och framförallt trevligt är ord som återkommer hos de som rekommenderar detta boende. Castanea ligger i ett hörn där två gator möts och kanske är det symboliskt just för att människor från olika delar av världen sammanstrålar här och umgås i de gemensamma utrymmena. För de som åker till gamla stan för att uppleva dess historia och dess charm kan detta vandrarhem rekommenderas starkt.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin