Välja hotell efter säng?

För de flesta är den största tiden man är på ett hotell den tid man sover. Därmed är det inte så konstigt att många faktiskt väljer hotell just utifrån vad hotellet har för kvalité på sina sängar. När det kommer till vandrarhem och billigare hostels är det främst priset på övernattningen som besökarna fokuserar på. Därmed kan de även välja att köpa in betydligt billigare sängar än vad hotellen kan göra. Är det hotell förväntar man sig däremot hög standard rakt över.

Men när en gäst vill ha en hård säng och en annan vill ha en mjuk – hur kan då hotellen ha sängar som möter många olika personers krav?

En del hotell har valt att ha olika hårdhet i sängarna och därmed får man välja rum utifrån det. Men utöver det finns det andra saker som visar på kvalité och hög standard.

En sak är exempelvis miljö och säkerhet. När det kommer till miljö finns sängar som är Svanenmärkta. Det är nästan ett måste på hotell som i allmänhet visar upp att de satsar på att vara miljövänliga. Men även andra hotell kan tjäna på att visa en tydlig profil med miljömedvetenhet. När det sedan kommer till säkerhet så handlar det om brandsäkerhet främst. Det är inte speciellt många besökare som egentligen tittar på detta men samtidigt måste hotell se långsiktigt. En del sängar har ett tyg som är godkänt enligt Cigarette and Match test B5852. Det betyder att de är brandsäkra på ett helt annat sätt än sängar med annat tyg.

Går man sedan till komfort är de sängar som man kan justera lutning på mycket populära. En klar fördel att kunna vinkla upp ryggstödet när man tittar på TV på kvällen eller förvandla sängen till en större fåtölj.

Vad fokuserar du på när du väljer hotell? Vilken säng vill du sova i? God natt…

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin