Scandic Kungens Kurva – Billigt, Bra, Barnvänligt

Scandic har flera år fått utmärkelser som visar på att de satsar mycket på att ha barnvänliga hotell. Den som besöker ett av de hotell som finns Stockholm, Scandic Kungens Kurva, förstår snabbt varför de får detta epitet.

För barnen – och hela familjen

Direkt innanför entrédörrana står två ”bobbycars” även om de är i metall och något större än de klassiska i plast. Det dröjer inte många sekunder innan de minsta i familjen väljer att åka bil fram till hotellreceptionen medan resten av familjen får gå bredvid den lyckliga bilföraren.

 

Väl framme vid receptionen kan även barnen vara med och prata med de anställda eftersom en liten bärbar trätrapp gör att de kan klättra upp och lyssna och se vad de vuxna pratar om.

 

På väg till rummet fortsätter ofta leken. Heltäckningsmattan är nämligen inte en klassisk röd hotellmatta utan här är det bilvägar som slingrar sig fram över golvet. De mindre barnen älskar att leka ”bil” och springer med full fart på bilvägarna genom korridoren. Att hitta inspiration till att bli av med ”springet i benen” är alltså mycket enkelt.

 

Vill barnen istället spela Playstation, leka med bollar eller låtsas laga mat bör man gå till lekrummet. Ett relativt stort rum med sköna sittsäckar, en liten rutschbana, Playstation och ett klassiskt fotbollsspel. Här roar sig både barn och vuxna tillsammans under en lång stund.

 

I och med att restaurangen även ligger en trappa upp och därmed är på samma våningsplan som ett flertal hotellrum kan barnen nattas och föräldrarna gå till restaurangen ett tag. Med babyvakten är det lätt att höra om barnen vaknar och man tar sig till rummet på mindre än 30 sekunder.

 

Även om barnen kanske inte tänker på priset så gör föräldrarna detta och även på denna punkt kan Scandic Kungens Kurva sägas vara ett familjevänligt hotell. Priserna är mycket humana och det är därmed ett mycket prisvärt alternativ.

 

Enda negativa är att det tar en bussresa på 5 minuter, promenad på två minuter och sedan en tunnelbaneresa på 25 minuter för att komma till Centralen. Inte det mest centralt belägna hotellet. Men billigt och funktionellt – precis som IKEA bara ett stenkast från hotellet. En dag på IKEA kan mycket väl bli en dag av semestern. Om inte annat för att hålla nere matkostnaderna för det är få restauranger som kan konkurrera med 15kr för en barnportion och 39kr för de vuxna.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin