Resa till Costa Rica

Resa Costa Rica

Mellan Nicaragua i norr och Panama i söder så ligger detta lilla land, Costa Rica. Inte större än Skåne men det innehåller 5% av alla djurarter och 6% av alla växter i världen vilket gör det till ett fantastiskt resmål. Men inte nog med detta så gränsar det även till två världshav, Stillahavet och Karibiska havet. Att göra en rundresa från kust till kust är ett perfekt semesterupplägg om ni vill bada i två världshav, se mängder med djur och natur och göra oförglömliga utflykter under resans gång.

Samara Beach Playa Strand 600x400px

Puerto Viejo på karibiska sidan är en underbart mysig by där du kan ligga i en hängmatta mellan palmerna på stranden och lyssna till tonerna av Bob Marleys musik. Här kan du även njuta av den typiska karibiska maten med många influenser från Jamaica med cocos och ananas som favoriter. När du ändå är här så kan jag starkt rekommendera er att hyra bil eller cykel och besöka de vackra stränderna Punta Uva och Manzanillo som bara ligger några kilometer söder ut.

Att sedan åka vidare igenom landet upp i bergen för att besöka den mäktiga vulkanen Arenal är ett måste. Förutom att se denna gigantiska vulkan och göra hiker på lavastenarna så finns det så mycket att göra här. Bada i vulkaniskt uppvärmda varma källor, åka canopy (linbana) bland trädtopparna eller ta en ridtur till det vackra vattenfallet La Fortuna är bara några av de saker ni kan göra här. Att sedan avsluta semestern i Samara eller någon annan av de många vackra Stillahavsstränderna är nästan ett måste.

Lake Arenal med utsikt mot vulkanen Arenal 600px

Här kan ni fortsätta med äventyren eller bara sola och bada på stranden eller vid poolen. En utflykt som alla älskar är att göra en segeltur i solnedgången. Med lite tur så kan ni få sällskap av både delfiner och knölvalar under er resa och medan ni stannar för en snorklingstur så lagar besättningen mat till er som är klar när ni kommer upp ur det blå. En annan utflykt som är otroligt populär bland svenskar är sportfisket i Costa Rica. Här kan du fånga Blue Marlins, Sailfish, Mahi Mahi, Tonfisk, Snapper med mera. Vattnet utanför Costa Ricas kust är några av fiskrikaste platserna på jorden vilket gör detta till allas sportfiskares dröm. Man kan kombinera familjesemestern med en fiskedag eller åka på en renodlad sportfiskeresa.

Pelle Eriksson

Arbetar sedan 10 år tillbaka med att skräddarsy resor till Costa Rica på företaget Swetours.com etablerat i Costa Rica.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin