Madeira – En ö för hela familjen

Oavsett var man tänker åka på semestern så väljer väldigt många resmål utifrån vad man förväntas få uppleva på orten. De som är intresserade av fin natur och härliga vandringsleder har länge valt att åka till Madeira för att uppleva detta. Ön fick därmed tidigt en ”pensionärsstämpel” och lockade en viss sorts människor.

madeira-locationMen på senare år har även barnfamiljer och andra yngre resenärer fått upp ögonen för ön med det subtropiska klimatet.

Madeira har till och med blivit så populärt att ön ligger på topplistan över mest antal sålda resor hos resebolagen.

Den stora orsaken är att det finns något för alla oavsett om man söker någon actionfylld aktivetet eller hellre ligger på stranden och solar hela dagarna. Samtidigt har Madeira en mycket uppskattat matkultur som gör att restaurangbesöken på kvällarna kan bli en av dagens höjdpunkter.

De som tycker om att testa sina gränser kan exempelvis prova på oceanpaddling, kitesurfing eller paragliding. Genom att paddla i havet, surfa snabbt med hjälp av en skärm eller flyga ljudlöst över ön med endast två vingar som bär kan adrenalin och en upplevelse utöver det vanliga verkligen erbjudas.

Många väljer även att åka till Madeira för att uppleva fantastisk dykning där man kan välja mellan att utforska grottor, skeppsvrak eller bara göra sig bekant med djurlivet som gömmer sig i Atlanten. En mer annorlunda upplevelse erbjuds i nattdykning då man får möta de vattendjur som håller sig undan dagtid.

Har man istället intresse för vandring erbjuder ön mycket uppskattade vandringsleder i olika svårighetsgrad. Antingen tar man en egen tur eller så följer man med någon av de många guidade turer som anordnas. Det man däremot bör tänka på är att ta med mycket vatten eftersom delar av vandringslederna är på berg där ingen skugga går att hitta i närheten. Då gäller det att hela tiden hålla vätskebalansen på lagom nivå.

Även om familjen har varit på olika aktiviteter under dagen så sammanstrålar man vid middagsbordet. Madeiras kök är en mix av det franska och det portugisiska köket med extra fokus på vad havet har att erbjuda. Två specialister är Espada vilket är en svärdfisk kryddat med koriander samt Espetada som går att likna med syrat oxkött. Självklart ska man testa på Madeiras egna vinsorter till maten. För de som vill hålla sig borta från alkoholen av en eller annan anledning rekommenderas Poncha vilket är ett honungssötat alkoholfritt vin.

Så välkommen till ön som erbjuder något för alla – både i aktiviteter och till bords.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin