Hyra stuga i Örebro – Alternativen

På semestern är det positivt att byta miljö för en kortare eller längre period. I Örebro med omnejd finns det gott om alternativ för ett semesterboende. Självklart kan man boka in sig på hotell eller bed & breakfast men vill man ha lite mera hemkänsla är en stuga ett skönt alternativ.

Örebro Slott

Örebro Slott – Cred bild: Wikipedia

 

Med tillgång till en liten eller något större tomt blir friheten stor och både barn och vuxna kan trivas gott tillsammans.

 

Campingstugor och privata alternativ

På många campingplatser brukar det finnas campingstugor att hyra. De går oftast att hyra per natt men på en del ställen är det veckovis uthyrning som gäller. Bor man på en camping kan man använda sig av serviceanläggningarna, som ett komplement till den utrustning som finns i stugan.

 

Campingstugorna brukar stå ganska tätt, men fungerar bra som semesterboende med närhet till olika turistattraktioner. Önskar man inte städa ur sin stuga själv brukar det gå att köpa städning på de flesta campingplatser. Det kan se lite olika ut så det är värt att kolla upp.

 

Vill man öka hemkänslan ytterligare kan det vara läge att titta på de privata uthyrningsalternativen. Det finns stugor i olika storlekar. Kanske vill man ha ett alternativ med flera rum. Stugorna kan ligga på egen tomt eller enskilt på uthyrarens tomt. Där får man en större frihet och hemkänslan blir tydligare än om man hyr en campingstuga. Även här brukar det gå att köpa städningen om man inte vill ta den delen själv.

Liten stuga i skogen

 

Närhet till vatten

Örebro och hela landskapet Närke kan inte erbjuda havsutsikt, men väl så mycket annat. Tiveden med sina sjöar och kuperade terräng ger fina möjligheter till att bo nära både fiske och bad. Vill man bada i pool eller leka några timmar i ett vattenlandskap finns det möjlighet till det till exempel inne i själva staden Örebro. Möjligheterna att komma nära vatten är alltså flera.

 

Ett alternativ som erbjuds på senare år är att hyra en mobil vedeldad badtunna. Du behöver bara ha dragkrok på bilen och dra iväg badtunnan till den plats där du ska fira din semester. Då får man närheten till vatten på ett högst påtagligt sätt. Tänk bara på att det behöver finnas ett plant område att placera den på. Sen är det bara att elda med ved i cirka fyra timmar och man har en behagligt skön badtemperatur som håller i sig i flera timmar.

 

Tunnan är nämligen isolerad, så det går bra att bada flera timmar innan vattnet blir för kallt. Man hyr tunnan per dygn eller veckovis från ca 500 – 600 kronor per dygn. Kostnaden är beroende på om det gäller vardag, helg eller storhelg. Hyr man veckovis brukar det finnas en viss rabatt.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin