Hotellstäd som yrke

Att jobba som städerska eller städare på ett hotell är ett slitsamt, men roligt jobb. Många människor har fördomar att hotellstädare tjänar mindre eller att det är fruktansvärt långtråkigt. Självklart är det upp till var och en vad man tycker, men innan man fattar sin egen uppfattning bör man ha reda på följande:

Vad man kan tänka på
Som hotellstädare har man samma lön och villkor som de övriga anställda på ett hotell, så länge de har samma anställningsform, är i samma åldersklass och har liknade utbildning eller arbetserfarenhet. Under arbetets alla timmar kan man hinna med att se mycket, som utöver lite smuts kan vara snälla eller otrevliga meddelande gästerna lämnat efter sig och originella personligheter som övernattar på hotellet.

Vilken typ utav människor man möter kan variera. I ena rummet du städar kan ett par som varit gift i 50 år bott för att fira deras år ihop, medan nästa rum kan ett gäng ungdomar bott i som haft en vild efterfest. Oavsett vad man möter, finns det alltid något nytt att dela med sig av till sina arbetskamrater, samt spännande historier att höra utav dem.

Hur man blir en hotellstädare
Det första man lär göra om man vill bli anställd inom städavdelningen på ett hotell, är att kontakta husfrun som är chef över städavdelningen, genom att ringa ett samtal eller svara på en annons. Hotellstädare är den enda yrkesrollen på ett hotell som just nu inte kräver någon tidigare erfarenhet eller utbildning. Dock efter att de som tar studenten våren 2014 gått ut, kommer det att ändras.

Efter att gymnasieskolan ändrades för snart tre år sedan, blev nya linjer skapade och därför även nya typer utav utbildningar. Hotellbranschen vill ha kunnigt folk, så efter vårens studenter gått ut har många hotell sagt att de kommer höja kraven på de som dem vill anställa. En treårig erfarenhet i branschen eller motsvarade utbildning kommer många hotell kräva utav de som vill bli anställda, enligt lärare som undervisar hotellelever på gymnasienivå.

Vilka passar för yrket?
Som städerska eller städare på ett hotell använder man kroppen mycket, så personer med bra hälsa gör jobbet enklare.

Sedan utöver det självklara, som är personer som tycker om att städa, passar yrket för de som tycker om att arbeta med något praktiskt och träffa olika och nya människor.

Om man inte är rädd att få lite smuts under naglarna kan jobbet som städare på ett hotell vara väldigt givande, för de som är beredda på att ge yrket en chans.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin