Hotellet där alla gäster är under ytan

Det finns olika sätt att locka hotellgästerna att välja ett specifikt hotell. Många hotell visar stolt upp flera stjärnor för att visa på lyx och exklusivitet. Andra väljer att nischa sig starkt mot något håll. I denna kategori finns bland annat Ishotellet som är känt över hela världen. Ett mycket annorlunda sätt att bo och samma fokus håller på att växa fram i Key West i Florida. Men det handlar inte om att bo i ett ishus utan att få bo långt ner under vattenytan i ett undervattenshotell.

Hotellet påminner mycket i sin layout om en rymdstation med små sammankopplade kapslar. Åtta meter under havsytan kommer hotellet att vara beläget och sammanlagt blir det 12 rum att välja mellan. De som inte vill sitta i rummet och titta ut på den speciella utsikten kan gå till loungen eller restaurangen och umgås med hotellets resterande besökare.

Hur man tar sig till hotellet? Det hade kanske varit mer exotiskt om gästerna själva hade fått simma ner eller åkt ubåt men på grund av säkerhetsskäl och bekvämlighet är det en hiss som tar besökarna ner de åtta meterna i vattnet.

Än så länge är detta hotell enbart på planeringsstadiet. Tony Webb, som driver projektet, söker personer som är villiga att investera några miljoner var. Sammanlagt beräknas nämligen det relativt lilla hotellet gå på hela 55 miljoner. Ett sätt att få in pengar är att han erbjuder investerare att få hela hotellet för sig själv en hel vecka. Men detta kräver då att man investerar 540.000kr.

Utöver att pengar behöver komma in från investerare så krävs det även att det är ganska rika besökare som hotellet lockar. Nätterna kommer nämligen att kosta närmare 10.000kr – för en natt.

Har Tony Webb en fantastisk idé eller har han tagit sig vatten över huvudet? Det återstår att se.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin