Hotell i Lund – Tips på boende

Planerar att du att resa till studentstaden Lund? Om du ska övernatta i staden och inte känner någon att bo hos, så kommer du behöva hitta ett boende för de nätter du tänkt stanna.

Som tur är finns det flera intressanta hotell i Lund, så du behöver inte vara orolig att det inte finns något som passar dina behov. Här nedanför kommer du kunna få en snabb överblick över några bra hotell i Lund.

Hotell Lundia

Hotell Lundia är ett centralt hotell med fyra stjärnor beläget nästan ett stenkast från Lunds centralstation. Det är ett mycket välkänt hotell i Lund med många internationella gäster årligen. Hotellet har en mycket fin restaurang med uteservering och lounge på sommaren.

För den som är på jakt efter ett centalt hotell som är lätt att ta sig till med tåg eller buss så är detta ett givet val då du når stationerna på bara ett par minuters promenad. I och med hotellets centrala placering har du inte långt till gågator, restauranger, barer och nattklubbar. Även sevärdheter som Lunds domkyrka, botaniska trädgården, AF-borgen och stadsparken ligger inom ett bekvämt gångavstånd.

Grand Hotell

För många lundabor förknippas Grand Hotell med studentbalen, glamor och den separata festvåningen som finns på hotellet. Grand Hotell är ett lyxigt hotell i Lund som stolt ligger intill det vackra Bantorget.

Grand Hotell är ett relativt stort hotell med 83 hotellrum som alla är rökfria. Hotellet är väldigt företagsvänligt med en business lounge och nio konferenssalar att använda sig av. Som extra faciliteter på hotellet finner man en relaxavdelning med gym och bastu.

Grand Hotell är även känt för att hålla i del evenemang som vinprovning, whiskyprovning, förelösningar och gästspel.

Scandic Hotell

Scandic Star i Lund är ett stort hotell med hela 196 rum. Hotellet ligger i stadsdelen Gastelyckan som du hittar i östra Lund, nära europavägen E22 som snabbt kan ta dig mot Malmö. Från hotellet in till de centrala delarna av Lund är det ca 2-3km. Även om detta är gångbart så går det bra bussförbindelser flera gånger i timmen.

Hotellet erbjuder en fin frukostbuffé och för företag finns det stora konferensrum och salar att använda sig av. Som konferensanläggning är hotellet bland de bästa i regionen och kan erbjuda kongressmöjligheter för upp till 450 personer. En av salarna har s.k. biosittning för upp till 450 personer. Även ett flertal mindre konferensrum i storlekar från 8 personer i grupprum till större rum för över 100 personer.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin