Hetaste semestermålen i sommar

Var skulle du helst vilja åka på semester i sommar? Det är inte oväntat om du svarar Mallorca eller Alanya då detta är två av de hetaste semestermålen för sommaren 2019.

 

Många börjar att planera sin semester redan i början av året. Därmed säljs det en stor del av sommarens charterresor redan i januari och februari och man kan redan nu se statistik över vad som svenskarna främst väljer som resmål. I statistik som Ticket presenterat är det Mallorca som ligger överst.

 

Mallorca

 

Det kan finnas flera orsaker till att just Mallorca ligger högt. Det är billigt att flyga hit, det går fort och framförallt är det barnvänligt. Det är självklart inte enbart barnfamiljer som bokar resor till Mallorca men de är förhållandevis många. Här finns ett flertal hotell med underhållning för barnen, stora barnpooler och anpassade menyer. Allt för att barnfamiljerna ska känna sig hemma.

 

Andraplatsen i Tickets undersökning togs av Kreta. Inte helt oväntat då resmål i Grekland länge legat i toppen av populära resmål. Även här är det värmen, korta restiden och smidiga hotellösningar som lockar. Antalet resenärer till Grekland minskade för några år sedan då det var stor finansiell oro i landet. Detta har däremot stabiliserat sig och turisterna kommer allt mer tillbaka.

 

Kreta

 

Tredjeplatsen gick till Split som är en kuststad i Kroatien. Ticket kommenterar detta med att Kroatien gått mot att bli en ”nutida semesterklassiker”. Därmed har Kroatien på ett tydligt sätt börjat utmana jättarna så som Grekland och Spanien.

 

Man har till och med gått om Turkiet som fram till 2016 låg mycket högt på listan. Turkiet har haft ett par tuffa år inom semesterbranschen. För det första hade de en mindre militärkupp år 2016 som visade på de starka politiska motsättningarna som finns inom landet. År 2018 föll även valutan kraftigt i värde vilket påvisar en viss osäkerhet. Men uppenbarligen har resenärerna lagt detta bakom sig för en semesterort som gått upp kraftigt i antal bokningar är Alanya.

 

I jämförelse mot tidigare år har bokningarna till Alanya ökat med hela 25 % vilket är ovanligt mycket för en redan etablerat och känd turistort.

Skillnad på var man vill åka – och var man åker

 

Det statistik som Ticket presenterar bygger på de bokningar som genomförts under året. Det brukar återspegla sig bra i vilka resmål som blir populärast under året. Men självklart kan detta ändras vid en naturkatastrof eller annat som gör att många väljer att boka om sina resor.

 

Sen behöver man även komma ihåg att detta är var resorna verkligen bokas. Det är nämligen skillnad på var man helst av allt vill åka och var man åker. Både pris och antal semesterdagar kan vara minst sagt begränsande.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin