Designbadrummet av Elke Dulagan Meissl

Att åka iväg och ta det lugnt en helg är en vardagslyx som många svenskar unnar sig någon gång per år. Många gånger väljs boende på hotell eftersom det innebär riktigt skön avslappning och en lyx som man annars inte unnar sig. En del hotell har även valt att satsa lite extra på badrumsinredningen och bjuder på en ”badrumslyx” långt utöver det som kan anses vara standard på ett hotell. Eftersom det inte kostar speciellt mycket och dessutom inte tar mer än någon timme att komma ut i Europa väljer många detta alternativ.

I Wien finns exempel ett penthouse som är designat av Elke Dulagan Meissl. En designer som verkligen har en modern och nästan futuristisk design på många objekt. Just på detta penthouse är det linjerna som dominerar. Vågräta (främst) svarta linjer på en vit bakgrund. Linjer i olika tjocklek och i olika former och mängd. Väggarna är fulla av dessa på toaletten vilket lätt får de datorintresserade att tänka på informationsflödet som visar hur en dator fungerar. En viss inspiration sägs komma från en tunnelbanekarta som visar de olika linjerna och var man åker med dessa. Det är lätt att förstå att inspirationen kommer från detta håll då linjerna verklige liknar en sådan karta.

Tanken med designen sägs vara att ge en känsla av att vara i rörelse. Att vara på väg någonstans. Till viss del lyckas designen riktigt bra med det för någon stor ro att sitta still allt för länge med dessa linjer omkring sig får man inte.

Genom att toaletten är vägghängd och golvet helt vitt skapas en futurismkänsla med lite rymdinspiration. Rummet är däremot väldigt litet men tack vare en spegel på ena långväggen skapas en känsla av att rummet är betydligt större. Men det gör även att strecken tar över än mer i rummet.

Handfatet går precis en annan väg och är betydligt större än ett vanligt handfat. Blir nästen som en ”urgröpt” bänk som med ett så stort handfat att ett mindre barn skulle kunna bad i det.

Det blir en mäktig mix av vitt och stilrent och de framskridande strecken samtidigt som det minimalistiska toalettrummet möter det betydligt mycket större och maffigare handfatet.

När sidan badrumsdrommar.se recenserade detta badrum sammanfattade de det med att man kan tänka på en båt som sedan förvandlas till ett rymdskepp som ytterligare tar ett steg och blir ett badrum. En sammanfattning som passar riktigt bra.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin