Boka hotell i Växjö? Välj hotell efter behov

Oavsett om man vill bo ett flertal nätter på ett hotell mitt i stadskärnan eller hellre vill bo en enda natt på ett hotell i utkanten av staden har Växjö ett hotell att erbjuda. Här följer några tips på hotell i Växjö till besökare med helt olika behov.

Romantisk Weekend

Ett flertal hotell har lyxiga sviter som kan bokas till en romantisk weekend. Men få kan mänta sig med vad Telebergs slott kan erbjuda. Här får man bo på ett välbevarat slott från 1800-talet som även lyfter fram sin historia i både känsla och stil. Den som väljer ”Hjärtepaketet” får en komplett romantisk weekend med champagne och choklad på rummet, en trerättersmiddag på kvällen och både välkomstdrink och eftermiddagsfika.

Cityshopping

Mitt i city finns Clarion Collection Hotel Cardinal. Precis utanför hotellet finns flera shoppinggator och samtidigt är det bara 200 meter till buss- och tågstation. Efter en dag med shopping kan det vara skönt att komma hem och njuta av lugnet på hotellet. Här bjuds det på eftermiddagsfika samt kvällsmat (18-21). Avsluta kvällen på hotellets gym eller relax.

Åka vidarel

Scandic Hotell ligger 3 km från stadskärnan precis vid trafikplats Helgevärma. Det betyder att man lätt kan köra hit med bil utan att behöva ta sig in i stadens centrum. Härifrån kan man sedan köra 7 minuter och komma till Smålands Flygplats eller 30 minuter och komma till det kända Glasriket. Cirka 500 meter från hotellet ligger Leos Lekland. Perfekt underhållning för barnen om det regnar och de behöver bli av med lite energi innan resan går vidare mot slutdestinationen.

För matnjutaren

När PM & Vänner slog upp sina portar blev det nordens första hotell med gastronomisk profil. De som sätter maten högt på semestern kan därmed med fördel välja PM & Vänner. Hotellet har en mycket hög standard på rummen som finns i storlek från 24kvm till 64kvm. Självklart kan man bo här utan att äta på den prisbelönta restaurangen. Men det är det få som gör.

För konstälskaren

Att Kosta Boda Art Hotell har fokus på glas är inte helt överaskande. Materialet glas finns i mängder av former och färger – överralt. Bara glasbaren är uppbyggd av 4 ton glas och man räknar med att finns ca 100 ton glas på hotellet. En gnistrande hotellupplevelse där glaskonstärerna verkligen fått visa varför Kosta Boda är ett så starkt märke inom glaskonst.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin