Bästa barnhotellet i Sverige?

Det finns en rad webbplatser som tipsar om boende, sevärdheter och vad man kan tänka på inför semestern. En del är speciellt inriktade mot vissa länder, andra mot åldersgrupper och till och med på transportsätt, ex bilsemester.net. På dessa sidor brukar det regelbundet genomföras omröstningar om allt från bästa turistmålet i Thailand till bästa hotellet i Sverige.

 

Ett hotell som fått pris för ”Bästa barnhotell” är Scandic. Ett flertal av deras hotell har nämligen tydligt fokus mot barnfamiljer. Ett fokus som gjort att de fått denna utmärkelse.

 

Runt om i Norden finns 35 Scandichotell som är ”extra lekfulla och familjevänliga”. Som barnfamilj kan man alltså söka efter dessa hotell då de verkligen möter många behov som finns hos familjer.

 

Är barnet under 13 år tillkommer ingen kostnad så länge som han eller hon bor tillsammans med förälder, även frukost ingår. På rummen märks även anpassningen genom att det alltid finns tillgång till både Barnkanalen och Disney Channel.

 

Trött litet barn sover i hotellsängen

 

Hotellet har också lekrum med Playstation, pyssel, leksaker och lekhörnor. Scandic vid Kungens Kurva har till och med en liten bio där filmer kan ses på beställning – utan kostnad. Just detta hotell har också heltäckningsmattor i korridoren med tryck som liknar vägar. En uppskattad detalj för småbarnen som gärna kör (springer) omkring som bilar och därmed blir av med spring i benen.

 

I restaurangen kan barnen välja mellan två rätter på barnmenyn eller få halvportion från den vanlig menyn. När barnen vill ha lite utmaning kan de gå tipspromenaden som är byggd av Scandics maskot ”Sigge”. Självklart får alla som lämnar in sina svar ett pris, oavsett hur många rätt man har.

 

Under loven brukar Scandic ha extra evenemang just riktade mot barnen. Det kan vara utökade lekytor, evenemang med Sigge, tävlingar m.m. Att de fått och vill behålla titeln som ”Barnfamiljernas favorithotell” är tydligt.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin