Avalon Hotel i Göteborg

Avalon är centralt beläget i ett anrikt kvarter. Idogheten, som ligger vid Kungstorget, har varit bebyggt ända sedan sluten på 1870-talet. Hotellet har dock inte funnits här ända sedan dess. Ursprungligen uppfördes här en stenbyggnad i fyra våningar, som bland annat hyst Göteborgs bank.

 

Avalon Hotel, Göteborg
Av Erik031 – Eget arbete, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2515262

 

Avalon har 101 rum, en penthouse-svit och två ”vanliga” sviter. Här finns också Avalon Restaurang och Bar – allt beläget endast tio minuters promenad bort från centralstationen i Göteborg.

Restaurangen

Restaurangen marknadsför sig själv med att säga att ett ”högklassigt och internationellt” utbud erbjuds. Här kan du testa på allt från en omtalad frukostbuffé till en spännande rätt från à la carte-menyn. Vinälskaren kan lockas hit tack vare deras vinrum, som hotellet själva beskriver som ”extraordinärt”. Många väljer att äta här utan att bo på hotellet, och den som vill boka bord kan göra det per telefon eller genom deras hemsida.

 

Är du morgontrött och vill njuta av frukostbuffén är söndag den bästa dagen att besöka restaurangen, då frukostbuffén serveras ända fram till klockan tolv. På vardagar gäller tiderna 06:30 – 10:00 och på lördagar 07:30 – 10:45. À la carte menyn kan du äta från varje dag mellan 17:00 och 22:00.

Pool och takterrass

Högst upp på hotellbyggnaden hittar du en stor terrass med en pool. Här finns handdukar, solstolar, parasoller och hotellpersonal som kan servera dig något gott att dricka. Badkläder tar du med dig själv, medan du hittar morgonrock och tofflor på rummet. Om du vill ha en drink när terrassen inte är bemannad, kan du som är hotellgäst ringa ner till baren på markplan som kommer upp med din beställning.

Byggnadens historia

Som nämnt i inledningen av den här texten fördes ett fyra våningars stenhus upp, som bland annat var plats åt en bank under en lång tid. Byggnaden skulle dock sedermera rivas efter svåra brandskador. Det här skedde 1966.

 

Efter att byggnaden revs skulle platsen få husera ett antal butikslokaler i en enklare barack. Så skulle det också förbli i ungefär ett halvt sekel. Bygglovet för Avalon Hotel gavs i början av 2006, varpå hotellet började byggas samma år. Det stod klart 2017.

Hitta hit

Kungstorget 9 ligger centralt i Göteborg och är lättåtkomligt. Kommer du till exempel med tåg till centralstationen ligger hotellet endast 10 minuters promenad bort (750 meter). Kommer man med mycket packning kan det givetvis dock vara läge att ta en taxi. Dessa brukar inte vara svåra att få tag på runt omkring centralstationen.

 

Om du föredrar att ta spårvagn trafikerar linjerna 2, 3, 4, 7 och 10 sträckan mellan centralstationen och hotellet. Tar du till exempel linje 4 ska du kliva på åt Mölndal-hållet, passera Brunnsparken och kliva av vid Kungsportsplatsen. Därefter väntar en promenad på ca 100 meter innan du når hotellet.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin