Alperna – filmrikets himmel

Alperna är en utav de mest besökta skidorterna i välden. Hit kommer människor från alla håll och kanter och åker skidor. Men som om detta inte vore nog finns även makalös natur och pampiga slott att erbjuda besökarna. Därför är alperna en eftertraktad filminspelningsplats. Hit kommer kändisar som Sylvester Stallone och Clint Eastwood men även svenska stjärnor så som exempelvis Lasse Åberg.

Örnnästet

Nazister är ordet på allas läppar i staden Saltzburg. Nazisterna har kommit till staden och skräcken lyser i stadens invånares ögon. Detta hindar dock inte Morris Schaffer (Clint Eastwod) och Jon Smith (Richard Burton) att ta med sig sina allierade och dra upp i bergen. De ska inta örnnästet.

Filmen Örnnästet lanserades år 1968. Filmen blev en succé och många turister som är i alperna passar på att leta efter linbanan som åks utav huvudrollsinnehavarna. Detta för att sedan komma hem aningen besvikna, linbanan existerar inte. Slottet Hohenwerfen kan dock besökas. Men var beredd på höga höjder och relativt oåtkomlig miljö. Det är ju trots allt örnnästet.

Sällskapsresan 2 - SnowrollerSällskapsresan 2 – Snowroller

Ett annat exempel på film som spelats in i alperna är Sällskapsresan 2. Huvudrollsinnehavaren Stig Helmer spelas av Lasse Åberg och i filmen är Stig på resa med vännen Ole Bramserud. Den klantige svensken tillsammans med norsken, som bryter på svenska, vann genast folkets hjärta.

I filmen ”åker” vännerna skidor i skidorten Verbien. Som vanligt träffar sällskapet på brudar och den röda tråden genom filmen kan sägas är att imponera på tjejerna på så många möjliga sätt.

Stig Helmer som person är otroligt trögtänkt och klumpig och i filmen så går han bland annat och lägger sig med full skidutrustning på sig samt slickar på skidliften vilket gör att hans tunga fastnar.

Klassikern sällskapsresan är en riktig mys film så ladda med fika och kryp upp i soffan med filtar och tofflor och gör dig beredd på att skratta.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin