Allt vanligare med upplevelse som resmål

Vad ger man en person som har allt? En upplevelse.

Så var det många som resonerade 2008 då upplevelsepresenterna slog igenom otroligt stort. Det blev även årets julklapp detta år. Sedan dess har försäljningen av upplevelsepresenter varit hög och något som många även utgår ifrån när de ska planera sin semester. Istället för att gå och läsa om klassiska turistmål på de olika städernas turistförmedlings hemsida väljer allt fler att gå in på olika upplevelsesidor och jämföra olika häftiga attraktioner som man kan ta del av. Istället för att se på ett museum så bokas en provkörning av en bandvagn och stadsvandringen bytts ut mot takvandring som är betydligt mer upplevelserik.

Att efterfrågan fortfarande är hög syns även på antalet aktörer på marknaden. Från början var det ett fåtal antal företag som erbjöd olika upplevelser medan idag det går att köpa från betydligt fler företag – däribland även ICA och COOP.

Fler företag ger bättre pris

Tack vare att det idag är betydligt fler företag på marknaden skapas också en tydligare konkurrens vilket är fördel för de som vill köpa dessa upplevelser. Detta syns tydligt i två punkter:

  • Utbud

Utbudet har breddats rejält vilket även syns i att vissa företag har valt att specialisera sig mot att enbart erbjuda upplevelser inom en kategori. Det kan vara exempelvis flera olika sorters chokladprovningar eller att provköra en mängd olika motorfordon.

  • Prispress

Som alltid när det kommer till stor konkurrens så blir även priset pressat. Det har även blivit allt vanligare med att erbjuda rabattkoder. Flera av upplevelseföretaget hade även rabattkodskalender under december. Man kunde därmed få olika rabatt på olika evenemang och upplevelser under de olika dagarna under denna månad.

Att efterfrågan ökat på upplevelser är även också något som uppmärksammats av rabattkodsföretagen. Det är inte ovanligt att de listar rabattkoder på upplevelser från ICA, Upplevelse.com, Gr8expericence och andra liknande företag.

Många som planerar sin semester utgår från de upplevelser som finns på de olika orter man har tänkt besöka. Att då även besöka rabattkodsidor som erbjuder en rea kod för upplevelser är en självklar väg att gå för att hålla i semesterpengarna lite extra.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin