Aknebehandling – På sparesa eller hemma?

En del ansiktsbehandlingar behöver man genomföra vid ett flertal tillfällen i följd för att önskat resultat ska uppnås. Detta medan det räcker med att göra andra behandlingar enbart en gång för att personen ska uppleva det behagligt och främjande för huden.

Om man ska åka på Spa-resa och tänker genomföra hudbehandlingar så bör man alltså i förhand tänka ut vad man vill göra. Är man på hotellet en vecka passar vissa behandlingar medan andra kräver betydligt längre vistelse än så och därmed bör man göra det på hemmaplan.

Ett exempel är aknebehandlingar. Att bearbeta akne kan göras på flera olika sätt och IPL är att av dessa. Det innebär att man med hjälp av en ljusbehandling lyser och värmer upp talgkörtlar och den inflammation som finns där (orsaken till akne). Detta behöver ske ca en gång i veckan i mellan 4-6 veckor. Efter ca halva tiden börjar man se resultat. Men med andra ord är detta en långsiktig behandling som man bör göra hos en och samma hudvårdsspecialist.

Om man istället vill göra en hudvårdsbehandling med hjälp av kemiska peeler kan man göra detta på ett spa. Många hudvårdsspecialister rekommenderar att man först gör en grundlig konsultation. En del erbjuder till och med detta gratis och ger därefter tips för minskad akne och vilka behandlingsformer som rekommenderas.

Därefter genomförs en rad peelingbehandlingar. Men då dessa kan förläggas relativt tätt går det att åka iväg på sparesa och göra detta. Efteråt bör man även göra behandlingar men då bara någon gång per år. Många vill ändå komma iväg på en weekend ibland så varför inte slå ihop nytta och nöje och få en hudvårdsbehandling på varje weekendtillfälle. Det kan vara bra att genomföra alla aknebehandlingar på samma ställe så hudterapeuten har löpande koll på utvecklingen. Ännu en orsak till att välja att få behandlingar på ett spa. Då måste man ju åka iväg för att fortsätta få behandling.

Kommentarer är stängda. Publicerat av: admin